• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

El Consell de Formentera habilita els aparcaments de mitja circumval·lació des Pujols, com a places d’aparcament lliure

foto 2020 parquing dissuassiuEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Mobilitat i Serveis Insulars, ha habilitat aparcaments lliures a la meitat de la zona d’aparcaments de la circumval·lació des Pujols. Es tracta d’una mesura temporal mentre as Pujols s’habilita una nova zona d’aparcament lliure (o aparcament dissuasori). Aquest nou aparcament, en el qual s’hi està treballant en aquests moments, s’habilitarà en uns espais de titularitat pública cedits recentment al Consell.

A les places temporals d’aparcament lliure s’ha instal·lat senyalització en la qual s’indica l’aparcament lliure (gratuït i sense tiquet). També s’han anul·lat els parquímetres d’aquesta zona.

A més, el Consell recorda que s’ha reduït l’horari de regulació de l’aparcament a la zona blava des Pujols. El nou horari de regulació és de 9 a 21h, quan abans era de 10 a 24h. Així l’aparcament passa a ser gratuït en horari nocturn.

17 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera insta al concessionari del servei de transport públic a posar en funcionament totes les línies d’estiu

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que d’acord amb les necessitats actuals de mobilitat a l’illa ha instat al concessionari del servei regular de transport públic de viatgers per carretera, Autocares Paya S.L., a la posada en funcionament, a partir del divendres 17 de juliol de 2020, de totes les línies d’estiu.

Donada la demanda actual, s’insta a Autocares Paya a prestar el servei amb les línies i freqüències realitzades durant els mesos de maig i octubre de 2019. A més, s’estableix que per tal de determinar la suficiència del servei l’empresa concessionària haurà d’informar setmanalment a l’àrea de Mobilitat del Consell de Formentera de les dades d’utilització del mateix, de manera que amb la mateixa periodicitat es puguin revisar a l’alça les freqüències necessàries.

De la mateixa manera s’ha informat a l’empresa que l’incompliment d’aquestes obligacions suposarà l’obertura del corresponent expedient d’imposició de penalitats, tot d’acord amb les clàusules que regeixen el contracte de concessió prolongat el 21 de desembre de 2020, respecte del qual el concessionari mostrà la seva conformitat, i que actualment es troba en vigor.

Evolució de la crisi de la covid-19
Cal recordar que a causa de l’estat d’alarma provocat per la crisi de la covid-19 el servei es va reduir per adaptar-se a la baixada de la demanda i a les necessitats de salut pública. Una vegada finalitzat l’estat d’alarma el passat 21 de juny i superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, des del Consell de Formentera es considera necessari procedir a la recuperació progressiva del servei habitual. Actualment s’està prestant de forma diària un servei mitjançant una línia d’autobús que resulta de la combinació de les línies L1 i L2.

En aquest sentit, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “de forma imminent s’ha de millorar l’oferta del servei de transport públic per adaptar-se a les actuals necessitats de mobilitat de residents i turistes”.

15 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El projecte formentera.eco comença avui a regular l'entrada de vehicles a l'illa per segon any consecutiu

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui s’inicia el projecte formentera.eco que torna a regular l'entrada i circulació de vehicles entre l'1 de juliol i el 31 d'agost d'aquest any. Segons paraules del conseller de Mobilitat, Rafael González, “per segon any consecutiu, Formentera torna a aplicar aquesta mesura pionera a tot l’Estat que ha de permetre que l'illa sigui sostenible a nivell econòmic, mediambiental i també social".

Avui, primer dia de regulació, hi ha acreditats per circular per Formentera 16.393 vehicles, una xifra similar a la de l’1 de juliol de l’any passat quan hi va haver 17.834 vehicles acreditats. Les xifres desglossades pel primer dia de regulació són:

Turismes de visitants 855
Motos de visitants 96

Turismes de residents a Eivissa 220
Motos de residents a Eivissa 20

Turismes de lloguer 2.481
Motos de lloguer 6.720

Vehicles de residents 4.993
Altres vehicles 1.008

Total 16.393
Informació actualitzada a les 10 hores del dia 1 de juliol de 2020

El conseller de Mobilitat ha valorat positivament aquestes dades, “les xifres de vehicles autoritzats són similars a les de l’any passat, tot i la crisi sanitària que estam vivint, i estam per sota del sostre de vehicles establert per aquest estiu, complint fins al moment els objectius de sostenibilitat establerts”.

La regulació d'entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 fixa el sostre de vehicles per aquest any en 21.487, una xifra un 4% inferior al sostre de vehicles del 2019, que va ser de 22.382. El conseller Rafael González també ha recordat que el Consell de Formentera va marcar el camí a seguir per aquesta legislatura amb una reducció “controlada i progressiva” en la que l'objectiu és reduir un 16% el sostre de vehicles en 4 anys, amb una baixa del 4% anual, i que “aquest objectiu final es manté, ja que no volem que la crisi sanitària afecti al model d’illa sostenible pel qual fa anys que estam treballant”.

Bonificació del 100%
A causa de la situació excepcional que s'està vivint aquesta temporada, es bonifica al 100% el pagament de les taxes a tots els visitants. De manera excepcional, aquesta temporada, els visitants podran obtenir la seva autorització de circulació gratuïtament, els tràmits d'obtenció de l'acreditació es fan al web www.formentera.eco .

Navilieres i empreses de lloguer de vehicles
Per segon any consecutiu, les navilieres que transporten vehicles fins a Formentera estan col·laborant amb la iniciativa i quan un passatger accedeix als vaixells se'ls hi recorda que ha de tenir aquesta autorització i “en cas de que no l'hagin fet la poden treure en la mateixa travessia a través de la web www.formentera.eco ja que encara hi ha places disponibles”, segons ha destacat el conseller. A més, des de fa setmanes les mateixes navilieres ja informen a les seves webs als conductors de la necessitat d'obtenir l'acreditació per circular a Formentera durant els mesos de juliol i agost.

Per altra banda, les empreses de lloguer de vehicles autoritzades per realitzar aquesta activitat a l’illa de Formentera estan tramitant de forma correcta l’alta dels seus vehicles.

El Conseller de Mobilitat, en nom del Consell de Formentera, ha agraït la total col·laboració que per segon any consecutiu estan mostrant aquestes empreses amb la regulació.

Acreditacions per a residents
Els residents de Formentera també han d'obtenir l'acreditació dels seus vehicles per poder circular per l'illa durant aquests dos mesos. Igual que l’any passat tots els formenterers i formentereres que
tenguin l'autorització d'aparcament per la zona blava en vigor han passat a estar acreditats automàticament. Els que no tenguin l'autorització de les zones d'aparcament regulades han de fer un senzill tràmit a la mateixa web www.formentera.eco. En aquest portal hi ha un apartat on es pot verificar que l'acreditació sigui correcta introduint el número de matrícula del vehicle.

Control de matrícules
Aquest segon any d’aplicació del projecte formentera.eco se seguirà fent el control amb el lector de matrícules situat a la Savina a l'accés i sortida de l'illa, la regulació preveu sancions per no tenir l'acreditació que van entre els 1.000 i 10.000€.

 
1 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aparcaments 15 minuts al port de la Savina

Foto 2020 aparcament 15 minuts port la SavinaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a l'aparcament del port de la Savina s'han creat 13 places d'aparcament de 15 minuts amb l'objectiu de facilitar la recollida o deixada de passatgers al port. Les places ja han estat habilitades i es poden fer servir per aparcar des d'avui, tot i que estaran formalment regulades per la zona blava a partir de l'1 de juliol, quan es reactiva el servei igual que la resta de zones regulades d'aparcament de Formentera.

Recordem que als aparcaments de 15 minuts qualsevol usuari pot treure una acreditació a les màquines de la zona blava per poder estar durant 15 minuts aparcats de manera gratuïta. D'aquesta manera es facilita la rotació de vehicles. El Consell i l'APB varen acordar habilitar aquestes places d'aparcament per donar resposta a una necessitat existent al port de la Savina.

25 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim 1 de juliol es reinicia la regulació de la zona blava i verda de Formentera

Foto 2020 zona blavaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir del pròxim dimecres 1 de juliol es tornarà a activar la regulació d’aparcament de la zona blava i zona verda de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. Així, després que la regulació quedés suspesa el passat 14 de març per la declaració de l’estat d’alarma, a principi de juliol la zona blava i zona verda tornaran amb l’aplicació de l’horari d’estiu.

Novetats
-Es Pujols canvia d’horari i passa a tenir el mateix que a la resta dels pobles, amb horari regulat de 9 a 21h. Segons ha explicat el conseller de Mobilitat “donada la situació actual, provocada per la crisi sanitària de la Covid-19, per aquesta temporada turística no s’espera una demanda tant elevada d’aparcament en horari nocturn, motiu pel qual s’aplica aquest canvi”.

-Nous bons per a clients d’hotels i resta d’estades turístiques ubicades en nuclis urbans amb aparcament regulat. “Aquesta novetat respon a una petició del sector turístic de l’illa, a partir d’aquest estiu els titulars d’aquests establiments podran adquirir aquests abonaments i facilitar-los als seus clients. Aquests bons tindran una bonificació en l’import del 25%”, segons ha detallat el conseller.

-Nova app mòbil per treure tiquet de pagament, “en aquest cas ja no serà necessari haver-se de desplaçar fins al parquímetre”, segons ha declarat Rafael González. Per garantir el correcte ús de la zona blava, només es podran adquirir tiquets de pagament mitjançant l’app. Aquesta aplicació s’anomena Flowbird Parking i es pot descarregar de forma gratuïta a Google Play i a la Apple Store.

-Es prorroguen fins a final d’any totes les autoritzacions d’aparcament regulat que estaven en vigor en març de 2020, mes en el qual es va declarar l’estat d’alarma. “Volem minimitzar les molèsties als usuaris, donada la situació excepcional viscuda”, segons ha destacat el conseller.

Regulació
Recordam que amb l’horari d’estiu, els tiquets ens permeten aparcar a la zona blava per un temps màxim d’1 dia, en lloc de 3 dies com succeeix a l’hivern. L’horari de regulació s’aplica de dilluns a diumenge i l’import de la taxa és d’1,2€/h.

Pel que fa a la zona verda, sols hi poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim d’1 dia a l’estiu, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a 15 dies, com ja passa a l’hivern.

Les places de 15 minuts tenen per objectiu afavorir la rotació de vehicles a les zones de major activitat comercial i necessitat d’aparcament. Als parquímetres, qualsevol usuari podrà treure de manera gratuïta el tiquet de 15 minuts per aparcar durant aquest període de temps a una d’aquestes places. Aquestes places no poden ser ocupades amb les altres autoritzacions.

Per a més informació podeu consultar el web http://www.zonablava.com/.

22 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 23

2

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica