• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Una sentència recolza el model de tribunal de selecció del personal interí del Consell de Formentera

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Palma ha desestimat per “no tenir cap fonament legal” el recurs contenciós administratiu interposat per UGT l'any 2018 al model de selecció del personal interí utilitzat pel Consell de Formentera.

La sentència del jutge Pedro Antonio Mas Cladera dóna suport al model de selecció d'interins del Consell de Formentera, que qualifica “d'àgil, conforme als principis constitucionals i adequats a les necessitats de l'illa”.

L'escrit esvaeix els dubtes d'irregularitats en matèria de selecció denunciades per UGT en reiterades ocasions als darrers dos anys i avala el procés de selecció del Consell de Formentera per “adequar-se a dret”.

El contenciós presentat es referia en concret a dos procediments de selecció de personal tècnic, encara que els efectes de la sentència són extensius a totes les convocatòries realitzades amb els mateixos criteris durant la passada legislatura.

L'objectiu d'UGT era fer aplicar als funcionaris interins la regulació prevista per als funcionaris de carrera, el que hagués obligat a que tots els membres del tribunal de selecció fossin funcionaris de carrera.

Els serveis jurídics del Consell han informat que la demanda, de prosperar hagués tengut greus conseqüències, al comptar el Consell de Formentera amb pocs funcionaris de carrera, per completar la majoria de tribunals de selecció s'hagués hagut de demanar auxili a les altres illes, perdent autonomia i comportant això més despeses per a desplaçaments i més barreres per avaluar coneixements relacionats amb la realitat de l'illa i la institució.

El jutge ha atès a aquestes particularitats i disposa que Formentera “té unes peculiaritats i particularitats que no poden desconèixer-se” i que “la necessària agilitat en els procediments selectius, unida a la configuració del personal del propi del Consell Insular (amb escasses dotacions de funcionaris de carrera) condicionen la conformació dels tribunals de selecció”.

12 de diciembre de 2019
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Els pressuposts 2020 del Govern destinen 3,6 milions d’euros per la construcció de l’escola de Sant Ferran

reunio---pressupostosjp1La presidenta Alejandra Ferrer, i el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell s’han reunit avui a la seu del Consell de Formentera amb la consellera d’Hisenda del Govern, Rosario Sánchez, i el director general de Pressuposts del Govern, Joan Ignasi Morey, per conèixer els pressupostos autonòmics que el Govern destinarà a Formentera. A la trobada també han assistit els vicepresidents Ana Juan i Rafael Ramírez.

Inversions a Formentera
En matèria d’inversions, destaca l’apartat dels pressuposts autonòmics destinat a les infraestructures educatives, al qual es preveu la finalització de la construcció del nou CEIP Sant Ferran (3,6 milions d’euros). Així mateix, els comptes autonòmics reserven la partida, de 470.000€, per a continuar amb la construcció de la nova residència per a persones majors de Formentera (18 places).

Pel que fa a l’àmbit sanitari, a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera es posarà en marxa en 2020 el servei d’hemodinàmica, les obres del qual es troben a punt de finalitzar. En mobilitat, de la seva banda, es preveu la incorporació de la tecnologia dels nous autobusos necessària per a la integració tarifària del transport per carretera de totes les illes. Un projecte que compta amb un pressupost de 180.000€.

La presidenta Alejandra Ferrer ha valorat positivament els pressupostos que el Govern destinarà a Formentera per al 2020. “En general són uns pressupostos que demostren estabilitat i equilibri pels pròxims anys”, segons ha explicat. A més, els comptes preveuen “inversions tan importants per Formentera com les obres de l’escola de Sant Ferran o per finalitzar la construcció de la residència”, ha destacat Alejandra Ferrer.

Medi Ambient i eficiència energètica
La presidenta també ha destacat la importància d’altres inversions, com les que es faran en matèria mediambiental inclouen les actuacions de manteniment i explotació de la depuradora de Formentera (364.950€) i les obres de remodelació de la tercera línia de producció de la dessaladora (400.000€), un projecte finançat amb l’Impost de Turisme Sostenible, així com les actuacions de la xarxa de sanitat forestal (228.750€ per la lluita contra la processionària, control de possible afectació de plagues i actuacions de prevenció).

Els pressuposts autonòmics també preveuen partides per a la millora de l’eficiència energètica, com les subvencions per inversions en autoconsum i energies renovables per a administracions públiques (120.000€).

Agricultura, pesca i alimentació
En el sector de l’agricultura, pesca i alimentació es preveuen actuacions de manteniment a les basses de reg (250.000€). Dinamització sector agroalimentari. LEADER Eivissa i Formentera: 500.000€. Millora de la dessalació de la bassa de regadiu de Formentera: 94.000€. Vigilància de les Reserves Marines.

Cultura i patrimoni
Pel que fa a la cultura i el patrimoni, d’altra banda, els pressuposts preveuen inversions per a dur a terme el pla d’activitats de la Fundació Museu i Centre Cultural Formentera (120.000€).

Els pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a 2020 destinen 17,53 milions d’euros a Formentera, dels quals 6,73 milions pertanyen a inversions provinents de les conselleries del Govern de les Illes Balears i de les empreses i entitats del sector públic de la CAIB. De la quantia global, la meitat correspon a l’aportació del Govern al Consell Insular de Formentera, de 8,77 milions, a través dels pressuposts autonòmics.

Durant la presentació, la consellera Sánchez ha destacat en termes generals que es tracta d’uns pressuposts “responsables social i financerament”, atès que consoliden i augmenten la despesa destinada a les polítiques socials, la més alta de la història, de 3.091 milions d’euros, el 70,5% del pressupost no financer per a 2020, i perquè mantenen el nivell d’inversió pública i també la línia de control i estabilització del deute públic.


11 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Alejandra Ferrer demana que les polítiques mediambientals i socials siguin l’eix central de la feina de les administracions

cursa-constitucio--pj1Avui s’ha celebrat l’acte institucional de celebració del XLI aniversari de la Constitució a la Seu del Consell de Formentera. La presidenta Alejandra Ferrer ha dirigit unes paraules al públic assistent.

En el seu discurs Alejandra Ferrer ha destacat que la societat està avançant i cada vegada és més participativa. “Homes i dones volen formar part de les decisions polítiques del seu poble i els joves ens demanen poder formar part de la configuració d’aquest futur, un futur que ha de ser sostenible, ha de vetllar per els drets dels infants, ha de garantitzar la conciliació familiar i sobretot ha de possibilitar que puguin gaudir del planeta com ho vàrem poder fer nosaltres, per això les polítiques mediambientals i socials han de ser eix central de la feina de totes les administracions”.

Senador propi
D’altra banda, la presidenta ha destacat la necessitat actual d’introduir algunes reformes en la Constitució, entre les que “Formentera té la seva pròpia demanda específica: que l'article 69,3 se substitueixi el guió per una conjunció i poder escollir així un Senador-a propi”. Aquesta demanda històrica de Formentera es va admetre a tràmit el 2 de novembre del 2018 a les Corts de l'Estat, però ha quedat paralitzada amb l’inici d’aquesta nova legislatura, segons ha recordat. “De nou des de Formentera haurem de reivindicar aquest dret bàsic que significarà una nova passa en l'autonomia de Formentera i acabarà amb una anomalia en la representació a l'Estat de les illes Balears”, segons ha explicat.

Per últim, Alejandra Ferrer s’ha referit a que Formentera en particular, i les illes en general han de “veure reconegut i compensat el fet insular, i que entre tots i totes hem de resoldre de forma coordinada i eficient les nostres necessitats en un marc de drets i llibertats com el que avui commemorem”.

Interpretació musical
Per finalitzar l’acte, els alumnes del taller de música tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera, Clara Escandell i Jaume Ramírez, han interpretat 3 peces musicals, “Sa Curta”, “Sa Calera” i “Pàgines Enrere”.


6 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana ajudes al govern de l’Estat per poder assolir els objectius de l’Agenda 2030

reunio---presidenta-senador1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb el senador autonòmic, José Vicente Marí Bosó, a la seu de la institució insular. La presidenta ha agraït al senador aquesta trobada en què li ha traslladat diverses peticions de l’illa de Formentera perquè com a senador les defensi a davant l’Estat.

El canvi climàtic ha estat un dels temes que ha centrat la trobada, “per demanar que des del govern central es doni suport a les institucions insulars i puguem fer accions que suposin un canvi real per aconseguir assolir els objectius de l’Agenda 2030”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Conveni de carreteres
Altre dels temes tractats ha estat la necessitat de signar un nou conveni de carreteres amb el govern central. Segons ha declarat Marí Bosó, “el Consell de Formentera és l’únic consell de les Balears que ha fet la inversió, l’ha pagat i l’ha justificat, i ara explicarem al Ministeri de Foment que els que fan bé les coses se’ls ha de premiar, perquè siguin àgils en posar en marxa un nou conveni”.

La presidenta també li ha traslladat la reivindicació de Formentera per tenir un senador propi. Altre dels temes sobre els que parlat ha estat “la necessitat de desenvolupar la llei de Costes a Formentera però garantint els drets dels propietaris afectats per la llei”, segons ha explicat Alejandra Ferrer. Les bonificacions del transport marítim i aeri, tant de residents com de mercaderies, han estat també motiu de petició per part de la presidenta de Formentera, “així com la necessitat de vetllar per el manteniment de la connectivitat aèria després de la fusió d’ Air Europa i Iberia”.

El senador també ha assegurat que demanarà que s’inclogui en els pressupostos generals les necessitats de Formentera en matèria d’inversió pública, de millores en la depuració o de la subvenció del transport de residus, entre altres.


4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reclama el correcte funcionament del servei de cirurgia de l’hospital i se suma a l’emergència climàtica

ple-2019-novembre-1jpEl Consell de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes de novembre. A la sessió plenària s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics sol·licitar al Govern balear que restableixi “al més aviat possible, el correcte funcionament del servei de cirurgia a l'Hospital de Formentera" que actualment s'ha quedat sense especialista a l'illa.

En la proposta presentada pel conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, el Consell recorda que el servei de cirurgia d'un centre sanitari “és primordial per garantir la correcta assistència hospitalària de la població i que tot i que el Govern ha activat un pla de contingència el ple sol·licita que mentre duri aquest pla especial, s'estableixi un servei de presències físiques suficient per garantir la correcta atenció sanitària a l'Hospital de Formentera”.

Emergència climàtica
A més, el ple ha aprovat amb el suport de l'equip de Govern GxF-PSOE i l'abstenció del grup de l'oposició Sa Unió, declarar l'emergència climàtica a l'illa de Formentera, amb motiu del Dia del Canvi Climàtic. En la proposta, defensada pel conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, es reconeix que el planeta, així com els éssers vius i els ecosistemes, es troben en greu perill, s'accepta “com a fets vertaders l'existència de la crisi climàtica i la gravetat de la situació". Per això, “és necessari el procés de reducció de les emissions com l'única manera d'assegurar el futur de l'illa”, afegeix la proposta.

La declaració d'emergència climàtica suposa iniciar un procés d'educació, formació i conscienciació de tota la població i fer veure la realitat de la crisi ecològica. Davant aquesta situació el Consell de Formentera es compromet a iniciar l'esmentat procés de transformació social i assegurar la plena consecució dels objectius generals. Entre altres punts, el Consell es compromet a desplegar la nova llei autonòmica 10/2019 de Canvi Climàtic; a establir els compromisos polítics i recursos necessaris per garantir la reducció dels gasos efecte hivernacle; reduir progressivament l'ús dels combustibles fòssils; gestionar amb cura els espais públics; vetllar per la recuperació dels aqüífers o avançar cap a una economia de proximitat.

Declaració institucional
El ple també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones. La consellera d'Igualtat, Vanessa Parellada, ha destacat que “les nostres illes, després de les Canàries, són la segona comunitat amb més denúncies per violència masclista” Concretament, a la nostra illa s'han atès 29 dones durant l'any en curs per la violència exercida per les seves parelles, de les quals 13 han arribat via emergència i 16 a través de via atenció primària, segons ha explicat la consellera. Amb la declaració, els grups polítics del Consell de Formentera han manifestat el seu compromís com a administració pública de compartir la lluita contra la violència de gènere per mitjà de polítiques i actuacions públiques dirigides a promoure la igualtat entre dones i homes, com un valor social inqüestionable per a una societat que se sustenti sobre la defensa dels drets inalienables i irrenunciables per a la igualtat i la dignitat de totes les persones. Així mateix, també s'insta al govern de l'Estat a mantenir i complir el compromís econòmic acordat al Pacte d'Estat contra la violència de gènere, segons ha defensat Vanessa Parellada.

Molí Vell de la Mola
El ple també ha aprovat per unanimitat dues propostes més. Per una banda, una relativa a incoar l'expedient per declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) el molí Vell de la Mola. Aquest molí, tal com ha explicat la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, i recull la proposta, “constitueix un element rellevant del patrimoni etnològic de Formentera, tenint en compte que és un dels set molins de vent fariners que en el seu moment existiren a l'illa i l'únic que conserva tota la mecànica que permetia dur a terme la molta del gra per obtenir farina”. Aquest molí forma part del Catàleg del Patrimoni Cultural de Formentera fet l'any 2010 que també estableix el màxim grau de protecció possible per aquest bé.

Altres propostes
Per altra banda, s'ha aprovat per unanimitat una proposta de Sa Unió en la qual s'insta al Consell a posar en marxa el servei de recollida d'animals domèstics morts dotant-lo dels medis necessaris per donar el servei. La proposta recull que aquesta “és una reclamació de molts propietaris d'animals i de professionals relacionats amb aquest col·lectiu” i recorda que “aquest servei està recollit en el reglament regulador del servei públic de recollida i transport dels residus sòlids urbans”.

El ple també ha aprovat dues propostes amb el vot a favor de l’equip de Govern de GxF-PSOE i l’abstenció de Sa Unió. Una d’elles ha estat la proposta d'establiment del règim de fiscalització i intervenció limitada de les despeses i obligacions del Consell d'acord amb l'art. 13 del Reial Decret 424/2017, de 28 d'abril. “Amb aquest nou reglament pretenem donar més objectivitat i fer més àgil la tramitació dels expedients de fiscalització per part dels treballadors del Consell, tot i que sempre hi haurà una feina de control per part del personal d’intervenció per donar garanties al procés”, segons ha explicat el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell.

L’altra proposta aprovada ha estat la de modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització privativa de les instal·lacions, serveis i activitats esportives. En aquest sentit, la consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha explicat que “feia falta una actualització de les taxes que simplificarà la feina a nivell administratiu i així s’aconseguirà afavorir el servei dels usuaris”.

Cal destacar que a la sessió plenària ha pres possessió del càrrec la nova consellera de Sa Unió Maribel Castelló Yern que substitueix a l'anterior consellera Anna Negre.


29 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 60

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1