• Català
  • Castellano
  • English
Areas General Services Community safety

Celebrada la primera Junta Local de Seguretat de la legislatura

foto-reunio---junta-local-segu1Aquest migdia s'ha reunit a Formentera la Junta Local de Seguretat presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el director de l'administració de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete. A l'acte també hi han assistit la sub-cap provincial de trànsit, Laura Pelaez, la vicepresidenta, Ana Juan, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, el conseller d'Interior, Josep Marí i la consellera d'Igualtat i Joventut, Vanessa Parellada, així com representants de la resta de grups polítics entre altres autoritats i representants de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local i de Protecció Civil.

Uns dels temes que ha centrat la trobada ha estat l'arribada de migrants amb caràcter irregular a l'illa que s'ha produït durant el passat estiu. La presidenta ha explicat que han acordat "establir un protocol per determinar les funcions que ha de fer cada cos de seguretat i també des de les diferents àrees del Consell per tenir una millor coordinació i donar una millor resposta a aquest nou problema que s'està donant de manera sobrevinguda".

Alejandra Ferrer ha volgut destacar la feina i implicació que han tengut els encarregats d'atendre als migrants tant per part de l'àrea de Benestar del Consell, com de la Policia Local i resta de cossos de seguretat i voluntaris, i ha assegurat que el Consell ja ha iniciat el procés de selecció per incrementar el personal de l'àrea de menors. En aquest sentit, ha demanat a les altres administracions implicades que també reforcin el seu personal i els recursos que hi dediquen.

Per part seva, el director insular ha destacat la bona coordinació que s'ha donat entre el Consell i els cossos de seguretat davant l'arribada de migrants, i ha reconegut que si no es resol la situació política a Algèria l'arribada d'aquestes persones en situació irregular se seguirà donant.

Seguretat vial
A la reunió també s'ha parlat sobre el gran nombre de víctimes mortals que hi ha hagut a les carreteres de l'illa aquesta temporada, amb 5 persones que han perdut la vida. En aquest sentit la presidenta ha explicat que "es farà una campanya de conscienciació sobre seguretat vial, adreçada a la població de l'illa i als joves, durant aquest hivern". La campanya anirà reforçada amb un increment dels controls tant de la Policia Local, com de la Guàrdia Civil de Trànsit, als que sel's ha demanat que incrementin la seva presència també en temporada baixa.

Formentera, l'illa més segura
D'altra banda, Enrique Sánchez Navarrete, ha destacat que "Formentera és l'illa més segura de les Balears en l'actualitat". A falta de donar el balanç de dades oficials a final d'any, el director insular ha avançat "que aquest any no hi ha hagut un increment significatiu de les activitats delictives, però sí de la seva resolució".

Per últim, s'ha fet un balanç general de la temporada turística i s'ha destacat la bona feina i la bona coordinació que han tengut Policia Local, Bombers, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció Civil, així com altres efectius d'emergències.

Aquesta ha estat la primera Junta Local de Seguretat que es realitza aquesta legislatura. Aquest organisme es reuneix dues vegades a l'any. Una abans de l'inici de la temporada per preparar els efectius, i altra després de la temporada, per fer balanç, establir les feines que es faran a l'hivern i començar a treballar en vista al següent any.

21 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza el programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 amb l'elaboració del catàleg de serveis del Consell i una web del programa Compra a Casa

joves-qualificats1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç i Emprenedoria, informa que ja ha finalitzat el programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 que ha permès incorporar durant un any a dos joves per a iniciar-se al món laboral a través de l'administració insular. Aquesta era la segona vegada que el Consell de Formentera s'acull al programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018.

Alba Portas Serra i Maria Antònia Martorell Mateu han estat les dues joves qualificades que en aquest temps han realitzat el Projecte d’Elaboració del Catàleg de Serveis del Consell Insular de Formentera i publicació a la web corporativa; i Base de dades d’establiments del programa Compra a Casa, i la creació d’un web per a la promoció comercial.

La consellera de Comerç i Emprenedoria, Ana Juan, ha agraït a aquestes joves “el treball que han fet durant aquest any, dos projectes que seran molt útils per a l'administració i pels ciutadans”. Juan ha senyalat que aquest programa és “molt interessant perquè els joves milloren la seva formació i tenguin més possibilitats d'inserció en el mercat laboral”.

El catàleg de serveis és una eina informàtica per a la gestió de serveis o continguts de l'administració dirigits als ciutadans de manera clara i visual.

En aquest sentit, també facilita el compliment de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Per la seva banda, la base de dades d'establiments del programa Compra a Casa té per objectiu permetre la creació d'una eina web on els clients i usuaris podran localitzar els comerços tant en un mapa, on estaran ubicats, com en una relació dels mateixos dividits per tipologies i zones i podent consultar una fitxa de cada establiment on apareixerà la seva informació bàsica així com productes destacats, ofertes, etc.

El programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 està finançat amb fons del SOIB i, cofinançat pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, i amb fons de Conferència Sectorial.

20 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Local security committee convenes in special session over burglaries and fires

Foto junta local de seguretatThis morning at 11.00pm, the Formentera Council called a meeting of the Junta Local de Seguretat, or Local Security Junta, in the administration's hall of ceremonies. Council president Jaume Ferrer summoned local Govern delegates for the one-off gathering in a bid to address recent burglaries and fires on the island.

The committee is co-chaired by Ferrer and Maria Salom, the regional government's envoy on the island. Another Govern representative, Rogelio Araujo, sat in for Salom, who was unable to attend.

Afterwards, the president framed the gathering as an opportunity to check in on the action of local law enforcement like Guardia Civil in response to the robberies and fires. Specialised divisions have also been enlisted in tackling the issue, he said. The meeting also served as a forum to explore improving coordination between agencies like the Guardia Civil and Formentera Local Police.

“Based on what we have seen, the work is getting done”, Ferrer said, though admitting “results in these cases are slow to materialise”. “We want to see fast changes, but our message to the people of Formentera is one of tranquility: trust that our national forces of security are here for our protection”.

Regional government in Palma backs Formentera Local Police

foto consell premsaThe Formentera Council's department of security applauds the Govern and the Balearic Islands parliamentary body for moving, December 5, to advance a July 17 piece of legislation on coordination of local law enforcement in the islands. Special thanks go to Formentera's provincial councillor, Silvia Tur, for championing an additional provision officials say will be a milestone in how the police coordinate their efforts on the island.

According to the amended text, Formentera's unique position —with an island council in charge of one municipality's governance, and the correlated overextension of the local law enforcement agencies— means the Govern, as keeper of the political autonomy and inter-island relations encapsulated in the Balearic autonomy statutes, must offer additional administrative, technical and managerial support for the island's police.

The Govern's assistance must be brought to bear to ensure local law enforcement get the resources they require in excess of what the law already provides. In recent years, despite housing options, comparable pay and available positions on the force, Formentera police have remained understaffed. Police academy graduates give their preferred picks for their assignment locations, and in light of burgeoning demand across the Balearics, precious few choose Formentera. Thanks to repeated opposition from Madrid's delegate to the island and the Partido Popular, uncertainty continues to cloud the legal fate of full-time positions created to sweeten the deal for Formentera-based officers.

Now, with the updated law and the special provision, Formentera has yet another instrument to guarantee it can attract new officers. Department head Bartomeu Escandell thanked regional institutions “for hearing our island's appeal for more police,” saying: “The Govern has taken steps to commit the resources our island's police force deserves”. The councillor also announced that with the new law's entry in force, Formentera will open a call for six new police officers, double the current number.

Security forces agree to tackle drugs, professional misrepresentation and road safety

junta local seguretat2015Today midday in the plenary hall of the Formentera Council, local security forces once again assembled to form a task force on safety dubbed locally la Junta Local de Seguretat. The event constituted the junta's first meeting since 23 April of last year; the resignation of Rafael García Vila, head of the national administration in the Pitiüses, meant a year-end session would be impossible.

Gatherings of the Junta Local are conceived as a way to target and coordinate the efforts of different local security forces, focusing on which issues are of top priority for the local administration and citizens' groups. To that end and at a gathering held at the town council, 3 March was the date local groups were called on to share their principal concerns with Council president Jaume Ferrer.

Attendees of today's meeting included President Ferrer; the newly-appointed local head of the national administration, Roger Sales; local safety advisor to the national administration, Jesús Valdés Campos; chief of the local Formentera police force, Joan Mayans; lieutenant colonel of the Guárdia Civil, Antonio Orantes; commissioner of the national police force in Eivissa, José Luis Santafé; commander of the Guárdia Civil in Eivissa, Antonio del Fresno; sergeant of the Guárdia Civil in Formentera, Francisco Blanco; representative of Formentera Civil Protection services, Raul Moya; representative of the Partido Popular, Pedro Orellana and representing the Partido Socialista, Santi Juan.

First among the talking points were the need to increase safety in and around school zones, especially concerning drug prevention; the necessity for a year-round presence of Guárdia Civil traffic officers; the dangerousness of certain points along the main highway (such as the segment that passes in front of the Es Mirador lookout) and other points along secondary asphalted roads.

Also discussed was the need to control dog attacks on livestock. Looking ahead toward summer, special emphasis was placed on the importance of protecting local licenced workers from unfair professional encroachment as well as remaining vigilant against the so-called 'party boats' and watercraft that anchor upon posidònia seaweed.

More Articles...

Page 1 of 2

Start
Prev
1

Find us at:

Local Police

Venda des Brolls, 53
(road to la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
Administration, mondays to fridays
9.00 to 14.00 h
Emergencies: 971 32 20 87
tel. 971 32 22 01 · fax 971 32 31 96
policialocal@conselldeformentera.cat

Tutor Police
Venda des Brolls, 53
(road to la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 647  65 10 80 · 664 405 625
policiatutor@conselldeformentera.cat

Civil protection and Fireman

(road to la Savina, km 2,5)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 26 21 / 112
bombers@conselldeformentera.cat
pcvoluntaris@conselldeformentera.cat

Municipal vehicle deposit
road to la Savina, km 2,5
(front of Guardia Civil headquarter)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 639 55 83 31

webturisme baix1

Ràdio Illa

horaris_eng_baix_1

rss_formentera_1