• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera ha reutilitzat prop de mig miler de palets de la Deixalleria

foto 2020 paletsEl Consell de Formentera, a través de la conselleria de Medi Ambient, informa que des de la posada en marxa fa un any de la reutilització dels palets de fusta de la Deixalleria, s’han reciclat un total de 459 palets.

Aquest projecte pilot té com objectiu reciclar els palets que s’envien a la planta de transferència per ser triturats i posteriorment es traslladen a Eivissa, el que suposa un sobrecost econòmic per al Consell de Formentera. Els palets tenen un pes de 25 quilos cadascú i el cost de traslladar-los a Eivissa és de 171 euros la tona. És a dir, l’estalvi econòmic és de 4,25 euros per palet. En total, el reciclatge ha suposat un estalvi de 1.950 euros.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha valorat ”la bona resposta que ha tengut aquesta iniciativa entre la població formenterera, a pesar de la pandèmia i el temps de confinament”. El conseller recorda que aquest reciclatge "es realitza segons estableix la normativa europea, nacional i balear per implementar la reutilització de matèries i de residus".

Els palets es lliuren de manera gratuïta a totes aquelles persones que ho desitgin i que prèviament s’hagin inscrit en un registre en la mateixa Deixalleria, on hi ha habilitat un punt de lliurament i recollida. Les persones que els retirin han de complir amb una sèrie de requisits, com la prohibició de vendre els palets un cop adquirits, fer un bon ús d’ells i respectar tot el que afecti la normativa de Medi Ambient. A més, es prohibeix específicament la crema dels palets tractats amb pintures o vernissos. El Consell de Formentera podrà retirar els palets cedits en cas d’incompliment per part de l’adquirent.


18 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini perquè les associacions demanin subvencions per a la realització de festes i activitats culturals

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que ja s’ha obert el termini perquè les associacions sense ànim de lucre, culturals o de veïns o comissions de festes, puguin sol·licitar subvencions per la realització de festes i activitats tradicionals o culturals a Formentera. El Consell destina aquest any una partida de 32.000€ a aquesta convocatòria.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha volgut fer un especial agraïment a les associacions que “en un any tan complicat s’ha esforçat per organitzar actes culturals per les festes patronals” i també ha tengut paraules d’ànim “per les que no han pogut organitzar-les per mor de les restriccions del moment o per les dificultats”.

Comissió avaluadora
Una comissió tècnica avaluadora serà l’encarregada d’examinar les sol·licituds i la documentació presentada i comprovarà les dades en virtut de les quals s’haurà d’adoptar la resolució. Les associacions o comissions han de tenir domicili social i fiscal a l’illa de Formentera, estar inscrites al Registre d’Entitats Ciutadanes del Consell i també al Registre d’Associacions del Govern de les Illes Balears. El pagament de les ajudes es fa amb caràcter retroactiu per al període comprès entre novembre de 2019 i octubre 2020.

El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitza el 31 d’octubre. Es poden presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Consell de Formentera, amb cita prèvia telefonant al 971.32.10.87, o a través de l’OVAC (Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana).


18 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta els esdeveniments i les accions promocionals de final de temporada

foto 2020 platja final estiuEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que per a final del mes de setembre i principis d’octubre tendran lloc diversos esdeveniments de petit format, que havien estat ajornats al maig per motius sanitaris. Les activitats estan adaptades a la situació excepcional que s’està vivint i respecten totes les mesures de seguretat i sanitàries per evitar la propagació de la covid-19.

La pròxima setmana, entre el 25 i 27 de setembre tendrà lloc el Formentera Zen, un esdeveniment dedicat a la salut i el benestar físic i emocional en un entorn excepcional i que compta amb ponents de reconegut prestigi dins aquest món. Les places s’han esgotat amb el nombre de màxim de participants permesos.

També la pròxima setmana, dissabte 26 i diumenge 27 de setembre, es retransmetrà en directe des de la plaça de la Constitució el programa “Miradas Viajeras” de Capital Radio. Un programa de difusió nacional que parlarà sobre els atractius turístics de Formentera de la mà del presentador Fernando Valmaseda. Entre les 10 i les 13h hi haurà un set habilitat a la plaça de la Constitució perquè el públic que així ho desitgi pugui seguir en directe l’emissió d’aquest programa.

Segons ha explicat la presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, “aquests són esdeveniments que serveixen per promocionar Formentera, en un any especialment difícil en què s’ha de seguir apostant per millorar la imatge de la nostra illa i en la mesura del possible oferir valors afegits als turistes que ens visiten, complint amb totes les mesures de seguretat, i aconseguint que venguin al llarg de més mesos a l’any”.

Formentera 2.0 i Formentera Fotogràfica
Entre l’1 i el 4 d’octubre tendrà lloc la Formentera 2.0, que serà la VIII edició d’aquest certamen de comunicació digital i networking. En aquestes mateixes dates també tendrà lloc la VIII edició del Formentera Fotogràfica, un certamen fotogràfic al costat de reconeguts noms de la fotografia contemporània, professionals del sector, aficionats de la imatge i interessats en la cultura visual. D’altra banda, la Regata Ophiusa tendrà lloc entre el 9 i l’11 de octubre.

Campanyes de promoció
Tot i la incertesa que la situació actual ha provocat per a aquesta temporada les campanyes de promoció no s’han aturat, segons ha explicat Alejandra Ferrer. “Vàrem fer una campanya específica de promoció interilles en mitjans de comunicació i mitjans en línia a l’inici de la nova normalitat que va donar molt bons resultats, i ara està en marxa una altra campanya de promoció també interilles de característiques similars i que fa especial incidència en els esdeveniments de final de temporada”, segons ha concretat.

A més, en l’àmbit nacional també s’han fet campanyes de promoció en mitjans escrits fora de línia i en línia, viatges de premsa, així com la realització del programa “Miradas Viajeras”, que la pròxima setmana donarà a conèixer de primera mà la nostra destinació al públic espanyol.

Viatge de premsa i blogs de viatge i campanyes internacionals
Pel que fa al mercat de fora de les nostres fronteres, durant els mesos d’estiu s’han fet campanyes adreçades al mercat italià, suís, francès, portuguès i holandès. Recentment s’ha promocionat el viatge d’una influencer portuguesa i un viatge de premsa procedent d’Alemanya, aquesta setmana ens visiten periodistes de França.

Fires
El Consell de Formentera participarà de manera virtual a la fira San Sebastián Gastronómika que tendrà lloc del 4 al 7 de octubre, així com a la World Travel Market de Londres i a la fira de Luxe ILTM (International Luxury Travel Market) de Cannes, que segons han confirmat també seran en format virtual.


16 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Contes d’Àfrica”

cartell 2020 Contes d AfricaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest divendres 18 de setembre es representarà l’espectacle familiar Contes d’Africa, un recull de contes del continent africà, somiats a l’ombra del gran baobab.

L’espectacle anirà a carrec de David Novell i Monma Mingot, de la companyia Clownidoscopio Teatre, una companyia de teatre familiar nascuda a Eivissa l’any 2009. Amb un llenguatge fresc i proper, utilitza el clown, el teatre gestual i la música per donar vida a les seves creacions.

Contes d’Africa es podrà veure aquest divendres a les 18.30 h al pati de sa Senieta (Sant Francesc). L’aforament serà limitat i es respectaran totes les mesure sanitàries. Us demanam que arribeu uns 15 minuts abans de l’espectacle.


16 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 239

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat