• Català
  • Castellano
  • English
Media News

“Orientalismos” obre portes el pròxim dilluns a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’

cartell 2020 orientalismosEl pròxim dilluns a les 18h obre portes la mostra Orientalismos a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”. La mostra es podrà visitar fins al 7 de novembre d’11 a 14h i de 18 a 20h, excepte els diumenges i dilluns al matí que la sala romandrà tancada.

Orientalismos es la unió d’Aida Miró i Simona Marziani. Dues artistes amants dels viatges, la natura i les diferents influències culturals. Les artistes ens conviden a un viatge a través de les possibilitats que la resina els proporciona a nivell artístic.

Les seves pintures i objectes artístics que presenten en aquesta mostra, s’integren i harmonitzen els diferents aspectes que ens envolten: la natura, la gent acolorida i original, la música i la dansa, la reunió dels esperits lliures de diferents cultures i països, especialment la cultura oriental (meditació, zen, budisme, ioga, mandales...). Tot això forma part de la seva creació i les influencia.

Aida Miró va néixer a Eivissa, i resideix i treballa a Nova York on des de fa 6 anys imparteix classes i treballa al seu estudi al Bronx. Llicenciada en Belles Arts i doctorada en Educació, la seva tesina sobre la dansa contemporània japonesa butoh va rebre menció cum laude a la Universitat Autònoma de Madrid.

Simona Marziani va néixer a Milà, on va estudiar art, va començar treballant com a il·lustradora i decoradora de trompe l’oeil. Des de 1995 es dedica al seu propi treball creatiu i viu a Eivissa. Es amant de la filosofia oriental, els viatges i la natura.

23 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra Tots Sants amb una sessió de curtmetratges fantàstics i de terror

cartell 2020 curtmetratgesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 30 d’octubre, es celebrarà el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació Mecal, una sessió de curtmetratges fantàstics i de terror que compta amb la col·laboració amb del Formentera Film Festival

La sessió de Curtmetratges fantàstics i de terror tindrà lloc a la Sala de Cultura (Cinema) a partir de les 19.30h. Les entrades són gratuïtes, s’ha de fer reserva prèvia enviant un correu electrònic a reserves@conselldeformentera.cat. L’acte es durà a terme complint la normativa vigent dels protocols sanitaris.

En aquesta sessió especial de terror es projectaran deu curtmetratges de ficció procedents d’Espanya, Suïssa, Països Baixos, Noruega, Perú, Regne Unit i França.

Entre la selecció de curtmetratges, es podran veure:

El Juego - The Game (Perú, 2019)
Swipe (Països Baixos, 2019)
The Dreamer (Noruega, 2019)
Who’s that at the back of the bus? (UK, 2018)
Cerdita (Espanya, 2018) Premi Jurat Jove al Formentera Film 2019
The girl in the snow (Suïssa, 2017)
Le crayon (Bèlgica, França, Suïssa, 2017)
9 pasos (Espanya, 2018)
Horrorscope (Espanya, 2019)
A little taste (Espanya, 2019)

Mecal és considerat un dels certàmens més consolidats del país. Qualitat, diversitat i originalitat són trets distintius del Mecal. Aquesta sessió està organitzada conjuntament amb el Formentera Film Festival, qui treballa des del principi per connectar-se amb diferents festivals. D’altra banda, del 25 al 27 de novembre, Formentera Film amb col·laboració de amb Espai F, oferirà a la Casa del Poble de la Mola Cinema als quatre vents, una projecció del Palmarès del XXI Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria.

23 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull la celebració de la ‘Formula Kite Spain Series de Kitefoil’

foto 2020 kitefoilAquest cap de setmana se celebra en aigües de Formentera la regata de kitefoil “Flying Sardine FKSS 2020 Formentera”. La Formula Kite Spain Series és l’únic circuit europeu de classe de vela olímpica. La competició té durant aquest 2020 un calendari de cinc proves de les quals ja s’han disputat tres (Alarcón, Castelló i Mallorca). La darrera prova es farà a Tarifa el mes de desembre.

Més d’una quarantena de regatistes de vuit nacionalitats diferents s’han inscrit en la competició de Formentera que es divideix en dues classes: la Open, en la qual competeixen les grans estrelles mundials de l’especialitat, i la F-One, competició Amateur de nous regatistes.

El gerent de l’àrea de Turisme, Carlos Bernús, ha explicat que “aquests 30 esportistes venen acompanyats d’entrenadors, familiars i amics, el que suposa que al final han arribat a Formentera més d’un centenar de persones de la mà d’aquesta prova, uns visitants que són especialment benvinguts en aquesta època de l’any”.

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports i de l’àrea de Turisme, ha donat suport a la competició. Per part seva, la consellera d’Esports Paula Ferrer ha explicat que amb la celebració d’aquesta prova en aigües de Formentera es dona visibilitat a uns tipus d’esports, els de vela, que tenen molts de seguidors a l’illa i els ha convidat que vagin a gaudir de l’espectacle a la zona de Ses Illetes.

Cal destacar que una de les competidores és Gisela Pulido, líder del circuit i deu vegades campiona del món en l’especialitat de “free style”. És la primera vegada que competirà a Formentera i assegura que la regata estarà molt disputada perquè Julia Damasiewicz, la seva oponent, és una gran regatista i “ens posarem les coses molt difícils”.

Les regates es disputaran en aigües del Parc natural de ses Salines. Demà divendres a partir de les 12h es faran els entrenaments oficials, i el dissabte a partir de les 12h i diumenge a partir de les 9.30h es disputaran les proves oficials.

22 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera estableix un protocol anticovid al cementeri municipal de Sant Francesc per Tots Sants

foto 2020 cementiriEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que en vista a la pròxima festivitat de Tots Sants s’ha creat un protocol de seguretat amb mesures preventives anticovid i s’ha ampliat l’horari de visita al cementeri municipal de Sant Francesc: el pròxim dissabte 31 d’octubre i diumenge 1 de novembre l’horari d’obertura serà de 9.00h a 14.00h i de 16.00h a 21.00h. Durant els dies anteriors i posteriors es respectarà l’horari habitual: de 9.00h a 18.30h.

Segons ha explicat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, l’objectiu és “que aquestes jornades transcorrin amb normalitat i seguretat, per assegurar-ho es faran controls d’aforament i camins segurs pel recinte, garantint així que el veïnat de la nostra illa pugui retre homenatge als seus familiars en aquests dies tradicionals de visita als cementeris”.

L’aforament màxim del cementeri municipal de Formentera, per garantir la distància mínima de seguretat d’1.5 m entre assistents, és de 250 visitants. Els accessos i sortides es realitzaran de manera ordenada i escalonada amb sentits diferenciats d’entrada i la sortida. El control d’accessos estarà supervisat pels membres de protecció civil, personal del Consell i efectius de la Policia Local.

El conseller ha demanat a la població que en la mida del possible facin les visites al cementeri amb antelació “per evitar aglomeracions”. La missa que tradicionalment s’oficia el dia 2 al cementiri tendrà un aforament de 50 persones. Les instal·lacions es desinfectaran amb freqüència i en tot moment s’hauran de respectar les mesures de seguretat de distància interpersonal, ús de mascareta i higiene de mans.

22 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell TOTS SANTS 2020

More Articles...

Page 1 of 245

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat