• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Els clubs de majors de Sant Francesc i Sant Ferran tornen a obrir les portes aquest cap de setmana

foto 2021 clubs majorsEl Club de Jubilats i Pensionistes de Formentera, de Sant Francesc, i el Centre Social i de Majors de Sant Ferran tornen a obrir les portes aquest cap de setmana amb totes les mesures de seguretat sanitària. De moment, els horaris dels clubs de Sant Francesc  i Sant Ferran seran dissabtes i diumenges, 16 a 20 hores.

La vicepresidenta i consellera de Majors del Consell de Formentera, Ana Juan, ha mostrat la seva satisfacció “perquè els nostres majors puguin per fi gaudir de les seves activitats favorites en els clubs, que cal recordar varen ser els primers centres que es varen tancar l’any passat, abans fins i tot de l’estat d’alarma. Ha set un any molt dur i complicat per a tots, però sobretot, per als nostres majors, i crec que ja és hora que tenguin bones notícies: a més, la majoria ja estan vacunats o l’espera de la segona dosi”.

Al nivell 1 que es troba Formentera, els centres de gent gran poden dur a terme la seva activitat habitual amb una reducció de la capacitat màxima habitual en espais interiors del 50 %. L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment, excepte durant el moment precís de la ingesta d’aliments o begudes i les activitats dirigides s’han de fer sempre respectant la distància de seguretat interpersonal ampliada de dos metres. A més, es poden dur a terme en grups d’un màxim de 15 persones en espais exteriors i de 10 persones en espais interiors. Els centres han de disposar també d’aparells mesuradors de CO2.

Treballs de manteniment i millora durant la pandèmia
Durant els mesos que han estat tancats els centres, el Consell, a través de les àrees de Serveis Insulars i Majors, ha fet treballs de pintura, manteniment i reparació. Per exemple, al centre de Sant Ferran es va pintar l’interior de les dependències, es va renovar la instal·lació elèctrica, es varen substituir els tendals de la façana principal i també la tapisseria. D’altra banda, al club de Sant Francesc s’ha pintat l’interior, s’ha ampliat la cuina, s’han fet petites reformes als banys i s’han col·locat penjadors de fusta de paret. Cal recordar que la Casa del Poble de la Mola ja està oberta per als majors des de fa unes setmanes. De moment, el centre des Cap continua tancat.

7 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Joana Frigolé reflexiona sobre ‘El poder de les emocions’ al cicle ‘Xerrada per a famílies’

cartell 2021 xerrades 15 abrilEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que aquest dijous 15 d’abril a les 17 hores torna el cicle “Xerrada per a famílies” amb una conferència de la psicòloga Joana Frigolé, que s’emetrà en directe a través de la pàgina de Facebook del Consell de Formentera.

Joana Frigolé, coach emocional i relacional, oferirà la xerrada “El poder de les emocions: conviure amb el present per crear el futur”. “En aquests moments crus i complicats que ens ha tocat viure, hem pogut aprendre que som resilients i capaços d’afrontar la realitat; a la xerrada parlarem sobre què podem fer per fer-nos la vida més fàcil i posar les emocions a favor nostre”, assenyala Frigolé.

12 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

13 alumnes completen el curs d’integració social i cultural per a estrangers que organitza el Consell de Formentera

foto 2021 curs integUn total de 13 alumnes varen finalitzar ahir el curs d’integració social i cultural organitzat per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i que enguany hi ha complert 15 edicions. El curs s’ha desenvolupat durant aquest mes de març a l’Escola d’Adults de Formentera i ha comptat amb alumnes residents a l’illa de diferents països d’origen.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, va assistir a l’entrega de diplomes i va felicitar als alumnes “per l’esforç i l’interès” i per la seva participació en aquest curs “vàlid per a obtenir l’Informe d’esforç d’integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CCSE de Nacionalitat”.

Enguany, arran de la covid-19, s’ha limitat el nombre d’assistents d’un curs que ha estat impartit per Dolores Fernández Tamargo, i que entre altres temes ha abordat els valors constitucionals de l’Estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea i la igualtat entre homes i dones.

31 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Centre de Dia torna a obrir

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que el Centre de Dia ha tornat avui a obrir amb normalitat, després que les sis treballadores assistencials que varen ser contactes estrets d’un usuari del centre, positiu en covid-19, hagin donat negatiu en les proves i hagin complit el període d’aïllament establert per protocol. El centre es va tancar el 25 de febrer, després de conèixer el cas positiu, i es va fer un cribratge entre els usuaris i treballadors, amb resultats tots negatius. Els contactes estrets, per la seva banda, han passat dos proves PCR en aquest període de temps.

A més, cal recordar que tots els usuaris i treballadors del centre ja estan vacunats i que el fet de vacunar evita desenvolupar la malaltia de manera greu.

8 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’expert en neurociència David Bueno, protagonista de la ‘Xerrada per a famílies’ d’aquest dijous

cartell 2021 11 marcDavid Bueno, doctor en biologia, professor i investigador en neurociència en la Universitat de Barcelona, oferirà aquest dijous 11 de març a les 17 hores, pel canal de Facebook del Consell de Formentera, la conferència “Aprendre del canvi i la incertesa: una perspectiva neuroeducativa”. La conferència forma part del cicle “Xerrada per a famílies” que organitza l’àrea de Benestar Social i que aquest dijous abordarà, tal com assenyala David Bueno, “com el cervell s’adapta als canvis en aquest temps d’incertesa i com podem gestionar aquests canvis des del punt de vista de l’educació”.

8 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 40

Inici
Anterior
1

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1