• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Entrega de premis i inici de l’exposició del concurs de fotografia de Beni Trutmann

foto 2021 BeniT AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que ahir es varen entregar els premis del la XVIII edició del concurs de fotografia Beni Trutmann. En total, hi ha hagut 51 participants amb 139 fotografies presentades entre totes les categories. En concret, hi ha hagut 21 participants amb un total de 61 fotografies repartides entre les tres categories: fotografia blanc i negre, fotografia a color i foto denúncia. Pel que fa a la categoria del telèfon intel·ligent, hi ha hagut 30 participants amb un total de 78 fotografies.

Categoria color
El primer premi de la categoria color, de Victòria Gibert, mostra el marès esculpit per l’erosió, tan característic de la costa. Gibert, quan feia la foto hi va veure, inclús, gegants d’arena perfilats amb un cisell i martell. Marcos Colomar Verdera, guardonat amb el segon premi, ha volgut retre homenatge al seu güelo, que als 90 anys encara fa senalles d’espart amb els mateixos ànims de quan era jove. La fotografia del tercer premi, per a Josep López Vañó, està realitzada a Punta Prima tot buscant una localització per pescar calamar a l’hivern.

Categoria blanc i negre
La fotografia guardonada amb el primer premi de blanc i negre, la va realitzar Wolfgang Wicher l’any 1965, en el seu primer viatge a Formentera quan tenia 14 anys. Una instantània que mostra en Toni, un pescador que sortia cada matinada. El segon premi mostra un escar des Caló en un d’aquells dies d’hivern, nuvolats i mig plujosos. Una instantània realitzada per en Javier Sánchez Gómiz. La fotografia d’en Joan Ribas, guardonada amb el tercer premi blanc i negre, mostra les mans de la seva mare fent pa de manera tradicional.

Fotodenúncia
Josep López Vañó és el guanyador en la categoria de fotodenúnica, amb una imatge d’una mascareta al fons del mar. Una denúncia que volia plasmar després d’una de les seves vivències del passat estiu, al mes d’agost, quan va comptabilitzar un total de 24 mascaretes des de la seva casa fins a la feina, en un trajecte de tan sols 2,5 km. El segon i tercer premi han quedat deserts.

De les categories de color i de blanc i negre i de fotodenúncia els premis són: primer premi està dotat amb 500 €, segon amb 300 € i el tercer amb 200 €.

Categoria juvenil
En la categoria juvenil, Jana Yern Majoral, ha set la guanyadora en la categoria de telèfon intel·ligent, el segon premi ha set per a Ana Córdoba Mures, i el tercer per a Aya Assadbuuh. Els premis que han rebut són: primer premi Càmera digital Kodak Friendly Zoom FZ201, segon premi: càmera digital Kodak Pixpro FZ53 i tercer premi: càmera esportiva Sunstech Andrenaline

Exposició
L’exposició que recull les fotografies guanyadores i una selecció del concurs es pot visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, des d’avui 4 de maig fins al dia 15. L’horari de visita és d’11 a 14 h i de 18 a 20 h excepte els dilluns al matí i els diumenges que la sala roman tancada.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha animat a visitar la sala i ha agraït “a tots i totes les participants la seva aportació amb unes fotografies que demostren el perquè des del Consell s’impulsa aquest concurs”. Susana Labrador ha recordat que el concurs de fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure durant 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor cap a l’illa i cap a la seva natura. És per això que Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, les tradicions, la fauna i la vegetació o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs, amb l’objectiu de transmetre un compromís amb la defensa del medi ambient.


4 de maig de 2021
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

Arriben a Formentera “Idò mata’ls” i “Idò remata’ls”, la saga dels gàngsters pagesos pitiüsos

cartell 2021 ido matalsEl pròxim divendres 7 i diumenge 9 de maig es projectarà a la Sala de Cultura (Cinema) els dos curtmetratges del director eivissenc Javier Riera. La història de com neix aquesta saga es remunta el 2005, quan Javier Riera, un jove estudiant d’audiovisuals decideix escriure i rodar un curtmetratge de 25 minuts (Idò mata’l) en el qual homenatjar els seus títols favorits de cinema negre a través de la paròdia, i adaptant-los a un context totalment local, ja que la seva intenció era únicament presentar-lo a un certamen de l’illa d’Eivissa. El curtmetratge, fet amb cap pressupost i comptant amb un grup d’amics, s’alça amb el premi del públic en aquest certamen (Mostra de Curtmetratges de Sant Antoni), i es converteix en un petit títol de culte local, per la seva habilitat de combinar l’humor paròdic i surrealista amb elements quotidians molt lligats a la cultura eivissenca, a més de les esmentades referencies cinematogràfiques.

Onze anys després, i amb aquesta primera part encara en el record de molts, Javier decideix impulsar el projecte Idò mata’ls (perquè mata’ls), una seqüela rodada a través de la seva productora, ja amb mitjans de cinema, però intentant aconseguir realitzar-la amb el menor cost possible. Per això, es llança un micromecenatge i s’aconsegueix el suport econòmic de diverses institucions i es tira endavant el projecte, que, gràcies també a un intens treball en les xarxes socials, aconsegueix un gran èxit i es converteix ja en un referent de l’humor pitiús.

Idò mata’ls i Idò remata’ls es podran veure divendres 7 i diumenge 9 de maig a les 20.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema). Es poden adquirir les entrades a entradesformentera.cat o mitja hora abans de la sessió a la taquilla del Cinema.

3 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra el Dia Internacional de la Dansa

Per celebrar avui el Dia Internacional de la Dansa els i les alumnes de l’Escola de Música i Dansa del Consell de Formentera han difós avui aquest vídeo a través de les xarxes socials. En el vídeo les ballarines han llegit en veu en off el manifest del segon Dia Internacional de la Dansa en època de pandèmia, fet pel ballarí principal del Stuttgart Ballet, Friedemann Vogel, coautor del manifiest que a continuació podeu llegir:

«Tot comença amb el moviment, un instint que tots tenim, i la dansa és un moviment refinat per a comunicar-se. Per molt que una tècnica impecable sigui important i impressionant, l’essència és el que el ballarí expressa dins d’aquest moviment.

Com a ballarins, estem en constant moviment, aspirant a crear aquests moments inoblidables. Independentment del gènere de dansa, és el que tot ballarí s’esforça per aconseguir. Així que quan de sobte, ja no se’ns permet actuar, amb els teatres tancats i els festivals cancel·lats, els nostres mons es paralitzen. No hi ha contacte físic. No hi ha espectacles. Sense públic. Mai en la història recent la comunitat de la dansa ha estat desafiada col·lectivament per a mantenir-se motivada, per a trobar la seva raó de ser.

No obstant això, és precisament ara quan ens han llevat una cosa valuosa quan realment apreciem el vital que és el que fem i el molt que la dansa significa per a la societat en general. Sovint, es lloa la destresa física dels ballarins, quan, en realitat, ens sosté encara més la nostra força mental. Crec que aquesta combinació única d’agilitat física i psicològica ens ajudarà a superar-nos, a reinventar-nos per a continuar ballant i inspirant».

29 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dilluns 3 de maig obre les portes l’exposició de la divuitena edició del Concurs de fotografia Beni Trutmann

cartell 2021 beni TEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que dilluns 3 de maig obri portes l’exposició de la divuitena edició del Concurs de fotografia Beni Trutmann. A la mostra es podran veure les fotografies guardonades de les diferents categories: fotografia a color, fotografia blanc i negre, foto denúncia i la categoria juvenil: telèfon intel·ligent; i una selecció de les fotografies presentades al concurs.

L’exposició es podrà veure a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, del 4 al 15 de maig de 2021, de dilluns a dissabte d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores, diumenges i dilluns matí, la sala roman tancada. L’entrega de premis es farà dilluns 3 de maig a les 18.00h.

29 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Sessió del Formentera Film 2021 adreçada al jovent de l’illa

cartell 2021 ff2021El pròxim 1 de maig s’inicia el FF2021 (Formentera Film) amb la primera projecció dedicada al jovent de Formentera. La projecció es farà sota les estrelles i serà presentada per Xènia Fuertes i es farà en l’espai exterior del Casal de Joves a partir de les 20.30 h. L’entrada serà lliure amb aforament limitat i està oberta a joves a partir de 12 anys.

A la sessió, es projectaran 7 curtmetratges documentals de ficció i animació a més es projectaran uns vídeos extrafest. Després el públic juvenil votarà el curtmetratge guanyador que rebrà el seu guardó la nit del 15 de maig. Cal destacar que com a plat especial de la nit es presentarà el vídeo de dansa urbana rodat aquest mes d’abril amb les ballarines del curs de dansa del Casal de Joves.

D’altra banda, també hi haurà una programació extrafest amb la projecció del curtmetratge realitzat en un taller del FF2019, On és Pere Miquel?, i també del curtmetratge rodat durant els 4 dies de festival del 2019, Help.

La programació de dia 1 de maig es podrà consultar al web www.formenterarafilm.com i és la següent:

REWILD
Nicholas Chin, Ernest Zacharevic
Indonèsia | 2019 | 4'03" | documental
PAPER OR PLASTIC
Nata Metlukh
Estats Units | 2019 | 7'37" | animació
THE DISHWASHER
Nick Hartanto, Sam Roden
Estats Units | 2019 | 12'34" | ficció
OCTOPUS
Engin Erden
Turquia | 2020 | 12'26" | ficció
ROBERTO
Carmen Córdoba González
Espanya | 2020 | 9' | animació
AMANI’S VEIL
Renata Diniz
Brasil | 2020 | 14'58" | ficció
GOOD NIGHT MR TED
Nicolás Sole (assistirà a la projecció)
Espanya | 2020 | 10'45" | animació

EXTRAFEST
VÍDEO DANSA URBANA
Estrena
Activitat organitzada per Formentera Film
en col·laboració amb el Casal de Joves de Formentera
4′ | 2021 | Formentera, Illes Balears

HELP
Curtmetratge realitzat en el marc de l’anterior edició FF2019
rodat durant els quatre dies de festival.
Dirigit per Niccolò Falsetti
Produït per Formentera Film
4' | 2019 | Formentera, Illes Balears
ON ÉS PERE MIQUEL?
Curtmetratge realitzat durant el taller FEM UN CURT
FF2019


El Formentera Film se celebrarà entre el 12 i el 16 de maig i aviat es presentarà la seva programació. El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i de Turisme, col·labora amb aquest festival.

27 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 78

Inici
Anterior
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera