• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

“Descobreix-te sense tabús”, la mostra organitzada amb motiu del Dia Internacional de la Dona

cartell 2021 desobreix-teEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i d’Igualtat i LGTBI, i l’Associació Espai Dones presenten l’exposició Descobreix-te sense tabús organitzada amb motiu del Dia Internacional de la Dona i que es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” a partir del pròxim dilluns 1 de març.

En aquesta exposició, Llorco Llorenç —fotògraf i dissenyador— i Nadine Marina —model i poeta— uneixen forces per donar veu a la dona de les fotos: extravagant, irreverent, crítica, descarada, provocativa; amb estil propi i amb veu pròpia. La mostra consta de quinze imatges que presenten, cadascuna d’elles, un lema diferent. El lema, a més, es desenvolupa en un petit text on s’amplia el missatge, per tal que arribi també a aquelles persones poc familiaritzades amb el feminisme.

Alguns dels reclams que Femmeskandol reivindica són: “Feminisme no és que m’ajudis a planxar”, “Lluita com una dona”, “Descobreix-te sense tabús”, “No som histèriques som històriques” i “Les cançons romàntiques m’avorreixen”.

El projecte va començar a gestar-se a final de 2017, quan Llorco Llorenç i Nadine Marina coincideixen als carrers de Barcelona i sorgeix entre ells, d’immediat, una forta química creativa. Amb el seu treball proposen un canvi de perspectiva i exploraren les diverses maneres de trencar els estereotips associats als rols de la dona. A les seves fotos fan servir elements relacionats amb l’univers femení donant-los protagonisme i sentit crític.

Sobre els autors
Llorco Llorenç és un artista d’experiència consolidada. Atrevit, entusiasta, autodidacta, polivalent i compromès, ha abordat la imatge des de diferents perspectives. S’ha format al costat d’altres artistes, com ara Ouka Leele, Sam Haskins i América Sánchez. Premiat en diverses ocasions per les seves obres, ha exposat a Arco, a la Fundació Miró, a Sephora i a la Sala Blanquerna. Té predilecció pel retrat, potser perquè és capaç de captar perfectament les emocions de les persones que fotografia.

Nadine Marina és antropòloga, mestra de primària, poeta, feminista, fundadora del projecte artístic Lola Lolita Nolola i autora del poemari No vull ser mare. Influenciada per Martha Rosler, Marina Abramovic, Marguerite Duras, Sylvia Plath i Lucía Berín —entre moltes d’altres—, es centra a investigar com es perpetuen els rols i les desigualtats de gènere. Fa servir el vers, el ball i la performance per estimular el pensament crític i transgressor i per donar veu a les heroïnes silenciades —les àvies, les mares, la veïna del tercer, les poetes suïcides.

Horari
La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” des de dilluns 1 fins a dissabte 13 de març de 2021 d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Els diumenges i els dilluns al matí, la sala roman tancada. L’exposició s’inclou dins els actes organitzats per Espai Dones, en col·laboració amb el Consell de Formentera per celebrar el Dia Internacional de la Dona que tendrà lloc el pròxim 8 de març. El cartell amb la resta d’activitats es presentarà en els pròxims dies.


25 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Exposició dels alumnes del taller de ceràmica

cartell 2021 expo ceramicaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 22 de febrer obre les portes l’exposició dels alumnes del taller de ceràmica impartit per Silvia Jobani. Un total de deu alumnes presentaran les seves creacions a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” fins dissabte 27 de febrer.

La novetat d’enguany és que les obres s’agruparan per tècniques de ceràmica, i no per autor. D’aquesta manera els visitants podran apreciar les diferents tècniques amb què els artistes han treballat el fang.

Homenatge a Remedios Castillo
D’altra banda, els alumnes i la mestra Silvia Jobani han preparat un homenatge per recordar la ceramista Remedios Castillo, que ens va deixar el passat 27 de gener, amb imatges que es projectaran cada tarda.

Remedios Castillo va ser una de les impulsores a l’illa de l’art de la ceràmica, i molts han set els formenterers i formentereres que se n’han apassionat a través de la seva dedicació. La mateixa Silvia Jobani és deixebla de Remedios, i durant molts anys han estat mà a mà al capdavant del taller.

L’exposició es pot visitar de dilluns a dissabte d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores. El diumenge i dilluns al matí la sala estarà tancada.

19 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna el Concurs de Fotografia de Beni Trutmann que celebra la seva XVIII edició

cartell 2021 beni trutmannEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que ja s’ha obert el termini de presentació de fotografies per al Concurs de Fotografia Beni Trutmann. Les instantànies es poden presentar fins al 12 d’abril. Aquest certamen, referent fotogràfic de la nostra illa, enguany celebra la seva XVIII edició.

El Concurs de Fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure durant 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor cap a l’illa i cap a la seva natura. És per això que la natura de Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, la fauna, la vegetació o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs, amb l’objectiu de transmetre un compromís amb la defensa del medi ambient.

Categories Color i Blanc i Negre
En les categories Color i Blanc i Negre, els participants poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies (analògiques o digitals). Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i es podrà optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Categoria Fotodenúncia
Es consolida la categoria fotodenúncia amb l’objectiu de denunciar, reivindicar o fer reflexionar sobre qualsevol qüestió ambiental. Els premis seran de 500 euros per al primer classificat, 300 euros per al segon i 200 euros per al tercer.

Les fotografies de les tres primeres categories es podranpresentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), amb cita prèvia (tel. 971321087) o través de correu certificat i/o administratiu dirigit al Consell Insular de Formentera (plaça de la Constitució, 1, 07860 Sant Francesc, Formentera) fins al 12 d’abril de 2021.

Fotografia amb telèfon intel·ligent
Aquesta categoria tan popular està enfocada a joves d’entre 12 a 18 anys, els quals podran participar via correu electrònic (concursfoto@conselldeformentera.cat), enviant un màxim de 3 imatges realitzades amb telèfons intel·ligents, fins al 12 d’abril.

Jurat
Com cada any, es constituirà un jurat que estarà format pels següents membres: un representant del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Formentera, un representant de l’Obra Cultural Balear de Formentera, una persona de reconeguda experiència en les arts visuals sota la presència d’un president i un secretari.

Les obres premiades passen a formar part de l’Arxiu d’Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.)

Trajectòria
Els divuit anys de trajectòria han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, amb aproximadament 1.200 fotografies i la participació de més de 300 persones. L’expansió d’aquest certamen s’ha fet palesa amb l’arribada de fotografies procedents de diferents indrets de la península i, fins i tot, d’altres països europeus.

Cal destacar que l’edició del passat 2020 es va haver de suspendre per mor de la declaració del primer estat d’alarma. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha animat la població de Formentera a presentar-se a aquest concurs, “en aquests moments de restriccions es recomana sortir a gaudir de la natura de l’illa, segur que en aquests passejos podem fer fotografies dignes del concurs, que va adreçat tant a fotògrafs professionals com amateurs”.

Exposició i entrega de premis
El concurs culminarà en una exposició d’una selecció de fotografies que s’exposaran a la Sala d’Exposicions (Ajuntament Vell) a partir del dilluns dia 3 de maig on es lliuraran els premis als guanyadors o guanyadores d’aquesta XVIII edició i restarà oberta fins al 15 de maig. Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs a la plana web del Consell de Formentera.

18 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera signa el conveni de col·laboració amb l’OCB per reforçar l’oferta cultural de l’illa

foto 2021 conveni OCVLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el tresorer de l’Obra Cultural Balear de Formentera, Joan Francesc Ferrer, han signat avui un conveni de col·laboració entre el Consell i l’OCB en matèria de cultura i patrimoni per l’any 2021. La consellera de Cultura, Susana Labrador, també ha estat present en la signatura del conveni.

El Consell col·laborarà econòmicament amb una aportació máxima de 9.000 euros per a les activitats de l’OCB, que enguany se centraran en accions com la ‘Primavera de cultura’ i programació entorn de la celebració de Sant Jordi. Cal destacar que totes les activitats respectaran les restriccions a causa de la normativa derivada de la crisi originada per la covid.

D’altra banda, l’OCB també es compromet a fer publicacions encaminades al foment de la cultura i del patrimoni històric i natural de Formentera; a més de tasques consultives i d’investigació que se li puguin encomanar, com a entitat cultural de referència a l’illa.

Aquest conveni se signa amb caràcter anual i té com a objectiu contribuir a reforçar el ventall d’oferta cultural de Formentera durant l’any 2021.

17 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera «L’art de la taula periòdica. Les dones i els seus elements»

cartell 2021 taula periodicaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 8 de febrer obre les portes la mostra L’art de la taula periòdica. Les dones i els seus elements. Una exposició que fa visible les aportacions de les dones científiques en la configuració de la taula periòdica dels elements químics mitjançant les obres dels pintors de les Illes Balears.

Aquesta mostra pictòrica, de 32 artistes novells i consagrats de les Illes Balears, que tenen un tema d’inspiració comú: la taula periòdica dels elements químics. Aquest projecte artístic va néixer amb la voluntat de donar a conèixer al públic l’harmonia i la bellesa de l’ordenació periòdica dels elements, així com valorar el treball de moltes dones científiques que aportaren coneixement sobre els elements i contribuïren activament a la realitat actual de la taula periòdica.

A partir de textos relacionats amb la taula periòdica o amb les descobridores d’algun dels seus elements, els artistes han volgut crear un espai de trobada, un espectacle de molts matisos però de diferents tècniques, estils i colors que, tot junt, aporta una panoràmica del nostre entorn artístic.

Exposició itinerant
L’exposició, que ha recorregut de manera itinerant totes les illes, va tenir lloc en el marc de les activitats que el Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears, juntament amb el Col·legi i l’Associació de Químics de les Illes Balears, va impulsar per commemorar el 150è aniversari de la primera publicació de la taula periòdica dels elements.

L’art de la taula periòdica. Les dones i els seus elements es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” des de dilluns 8 a dissabte 20 de febrer de 2021, de dilluns a dissabte d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores.

5 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 74

Inici
Anterior
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera