• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Comença el cicle de cançó d’autor a Formentera amb l’actuació de Roger Mas i Estel Solé el pròxim dissabte al Cinema

Barnasants 2019 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquesta setmana comença el cicle de cançó d'autor Barnasants a Formentera. Aquest dissabte 16 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) actuaran els artistes Roger Mas i Estel Solé en un concert d'entrada gratuïta. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha aprofitat per convidar a "tot el poble de Formentera a disfrutar d'aquesta actuació musical".

Les veus potents i clares de Roger Mas i Estel Solé s'uniran en un espectacle de poemes cantats i recitats. Pel que fa a Roger Mas dos trets diuen que el caracteritzen: el domini d'un univers poètic propi i l'especial respecte cap a l'obra d'escriptors de diferents èpoques. Al seu últim disc, Parnàs, el cantautor solsoní venera Goethe, Verdaguer, Miquel Martí i Pol i Torquato Tasso.

En referència a Estel Solé és una de les veus més destacades del panorama cultural català. Actriu, dramaturga, novel•lista i poeta, Solé ha sabut construir un univers literari propi, transgressor i agosarat, que ens parla sense embuts ni tabús de la infància, de les pors, de la contradicció humana, de l'amor, de l'oblit, de l'estiu, dels pobles i les ciutats i de la mort.

Cal destacar, que en un principi estava previst l’actuació de Gemma Huguet i Estel Solé per aquest dissabte, però per causes personals Huguet ha hagut de cancel·lar la seva actuació i ha estat substituïda per Mas.

Cançó d'autor italiana i catalana
El dissabte 13 d'abril tindrà lloc el segon concert de música d'autor a Formentera. Giorgio Conte i Joan Isaac oferiran un concert, també gratuït, a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). Isaac ha escrit i cantat sota la influència de la cançó italiana, de les belles tonades de Roberto Vecchioni i Fabrizio de André. Per la seva part, Conte, sempre a l'ombra del seu germà Paolo, beu de la tradició de la cançó francesa. Les veus d'Isaac i Conte se sumen en aquest concert per retre homenatge a la cançó d'autor italiana i catalana. Ho faran com si fossin dos mercaders venecians: intercanviant-se aquest material tan valuós que són les cançons en un espectacle que du per nom "Dues cultures un sol mar".

Tallers
A més, gràcies al projecte cultural Barnasants aquest dijous i divendres 14 i 15 de febrer s'ofereixen a Formentera tallers gratuïts d'interpretació musical, d'expressió corporal, poètica, adreçats als alumnes de l'institut IES Marc Ferrer, de l'Escola de Música i Dansa de Formentera i de grups d'arts escèniques. El primer taller serà d'interpretació amb la poeta Estel Solé, i es farà el dijous a les 17h a la Sala de Cultura (Cinema).

La resta de tallers tindran lloc el divendres. Amb els alumnes de l'IES Marc Ferrer Estel Solé farà tallers d'escriptura poètica i expressió creativa en horari de matí. A la tarda, la mateixa poeta farà un taller d'interpretació i expressió corporal lligat a un text amb els alumnes de l'Escola de Dansa.

Maria José Cardona a Barcelona
A més, dins el cicle de concerts de Barnasants, el passat dijous 7 de febrer la cantautora formenterera, Maria José Cardona, va oferir un concert al Harlem Jazz Club de Barcelona. Al concert "A Cançons d'ahir, avui i demà" varen poder escoltar cançons sensibles, vitals i efectistes que arriben al cor sense deixar-te indiferent.

Exposició
El passat dilluns es va inaugurar l'exposició “20 anys de Barnasants”, que fa un recull als cantautors més reconeguts del país i que es pot visitar fins al pròxim 23 de febrer a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell, d11 a 14, i 1 18 a 20h, menys els diumenges i dilluns al matí que romandrà tancada.

Aquest cicle es du endavant gràcies a un conveni de col•laboració signat amb l'Associació República de la Cultura per a l'organització del Projecte cultural Barnasants a l'illa de Formentera i la programació d'artistes formenterers al Barnasants l'any 2019.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha destacat que "ens hem adherit al Barnasants amb l'objectiu de crear una xarxa de la cultura d'autor que ofereixi a l'illa una proposta cultural, especialment entre les generacions més joves i als artistes locals la possibilitat d'exportar la nostra veu musical".

Primera convocatòria de coproducció en xarxa per a espectacles familiars

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que s’ha obert la convocatòria de coproducció en xarxa d’espectacles familiars. Aquesta és la primera edició de la convocatòria de coproduccions per fer propostes escèniques orientades a públic familiar d’una nova xarxa creada amb aquest objectiu. La xarxa està formada pel Consell de Formentera, el Teatre Principal de Palma, la Fundació Teatre Principal de Maó, l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Consell d'Eivissa, l'Ajuntament de Santa Eulària i Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears.

L’objecte d’aquest procés és la selecció d’una proposta d’arts escèniques dirigida a públic familiar per la coproducció, entre tots els membres de la xarxa, durant la temporada 2019-2020. La xarxa només admetrà a la convocatòria projectes amb pressupostos inferiors a 60.000€ impostos inclosos. D’aquest import global del projecte, cada entitat aportarà recursos monetaris i/o en espècie, en funció de les diferents dotacions de cada entitat i de les necessitats del projecte seleccionat.

Es tracta d'una nova forma de gestió corresponsable que implica l'optimització de recursos humans, financers i estructurals de les institucions implicades amb l'objectiu de cobrir totes les fases de producció del projecte artístic seleccionat, des de l'inici del procés creatiu fins al pla d'explotació i distribució final, segons recullen les bases del procés que es poden consultar en aquest enllaça de la web del Consell de Formentera: http://conselldeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6102%3A2019-02-01-13-14-58&catid=351%3Aeducacio-cultura-i-patrimoni&Itemid=437&lang=ca

Per persones físiques i jurídiques
La convocatòria està oberta a les persones físiques (artistes autònoms o empresaris individuals) i persones jurídiques públiques o privades (empreses, fundacions, associacions, festivals, etc...) residents a les Illes Balears o no residents de procedència balear, que compleixin tots els requisits específics indicats en les bases, on també els interessats trobaran els documents necessaris per a la presentació del projecte.

El projecte seleccionat el decidirà una comissió avaluadora que estarà formada pels responsables artístics de les set institucions integrants d'aquesta nova xarxa de coproducció. Per a avaluar les propostes, la comissió tendrà en compte l'interès cultural del projecte, el seu interès estratègic, el pressupost i la viabilitat econòmica, la trajectòria de l'equip artístic proposat i les possibilitats d'exhibició. El termini per presentar els projectes acaba el 2 de març.

Per resoldre dubtes podeu contactar amb l'àrea de cultura del Consell Insular de Formentera al telèfon 971 32 12 75 ext. 13 o al telèfon 678 007 261.

'Contes per parlar amb la lluna' és un cicle per explicar històries als més petits que es farà a la biblioteca de Sant Francesc

cartell contes rgb-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 15 de febrer a les 17.30 h, la Biblioteca Marià Villangómez acollirà una contada familiar amb els pares i mares de la Biblioteca Vicent Serra Orvay i a la bibliotecària eivissenca, na Joana L. Guirado. Els pares i mares de Formentera es podran sumar a aquesta proposta a la que també assistirà l'artista Xènia Fuertes.

Igual que ja han fet a Eivissa, l'objectiu és crear un grup de pares i mares de Formentera de nadons d'entre 0 i 4 anys, que cada primer de divendres de mes es reuneixin a la Biblioteca Marià Villangómez a les 18 h, "per fer una trobada on entre tots s'explicarà la màgia dels contes als més petits", segons ha explicat l'encarregada de la biblioteca, Lilián Heinrichs. Aquestes sessions tindran una durada de 30 minuts i comptaran amb la coordinació de na Xènia Fuertes.

"El divendres 15 de febrer els pares i mares eivissencs vindran a la nostra biblioteca per mostrar-nos com fan ells les seves trobades de 'Contes per explicar la lluna'", ha afegit la bibliotecària. Aquesta iniciativa pretén proporcionar un espai de trobada a les famílies boixos i boixes petits amb la intenció d'apropar el llibre i la narració oral al nadó. L'objectiu és oferir als nens i nenes en els seus primers mesos de vida, l'oportunitat de descobrir el gust per la lectura a través de la màgia dels contes.

Els pares i mares interessats, poden apuntar-se enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Jornades de portes obertes del Far de la Mola durant els caps de setmana del mes de febrer

cartell a2 far la mola def-1-El Consell de Formentera informa que demà comencen les jornades de portes obertes del Far de la Mola. Els caps de setmana de febrer, dissabtes i diumenges, de 10.00 a 15.00h s’obrirà el far al públic “perquè tot el poble de Formentera, així com els visitants que ho desitgin puguin visitar i veure la rehabilitació que s’ha fet del Far de la Mola”, segons ha explicat la consellera de Cultura, Susana Labrador.

L’entrada és gratuïta i s’han editat uns tríptics informatius perquè els visitants tenguin informació de la història del far, de les obres de rehabilitació que s’han fet, i de a que es destinarà el nou espai cultural. La consellera espera que “tot el poble de Formentera pugui anar a conèixer per dins aquest far que tantas vegades hem vist per fora, no els decepcionarà”.

Nou espai cultural
Recordem que el projecte ha consistit en la rehabilitació de la planta baixa del far i també de la façana per adequar aquest element d’alt valor patrimonial a usos culturals, sempre mantenint i respectant la seva protecció.

A partir del mes de març s’enllestirà el projecte museogràfic que s’instal·larà a dins del Far de la Mola i que es preveu estigui finalitzat abans de la temporada. A la planta baixa es crearà un espai que acollirà un centre d'interpretació del Far de la Mola i dels fars de Formentera, que també tindrà informació sobre la relació de Formentera amb la mar, la pesca i els moviments migratoris, així com material audiovisual que expliqui la història marítima de l’illa.

D’altra banda, en l’altra ala de la planta baixa es crearà un espai polivalent per fer actes de diferent caràcter cultural, com ara exposicions, concerts, conferències, recitals o representacions teatrals de petit format, entre d'altres. A la zona exterior, és a dir al pati d'entrada, també s'ha habilitat per poder acollir actes.

La III Cantada Pagesa, cançó d’autor i teatre conformen el cartell de L’Illa a Escena

gemma-humet-estel-sole---21El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d'arts escèniques i musicals previstes per aquest inici d'any: "L'Illa a Escena". La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que la Sala de Cultura (Cinema) acollirà sis propostes adreçades a diferents tipus de públic per "promoure i fomentar la vida cultural a l'illa. Hi haurà presència d'expressions artístiques, tant del món del teatre, com del musical, passant pels espectacles infantils".

Febrer
El cicle s'inicia amb la “III Cantada Pagesa”. La cantada oferta per l'àrea de Música Tradicional de l'Escola de Música i Dansa de Formentera comptarà amb la presència d'una quinzena de cantadors, tant de noves generacions com d'antigues que interpretaran cant formenterer glosat i redoblat.

El concert tendrà lloc dissabte 2 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i l'entrada serà gratuïta.

El 16 de febrer, dins del projecte cultural Barnasants, festival internacional de cançó d'autor, Gemma Humet i Estel Solé presentaran "A cau de les paraules”. Les dues artistes oferiran un viatge poètic i musical que sacseja les emocions. Solé a través de la seva poesia i Humet a través de les seves cançons.

El concert tendrà lloc dissabte 16 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i l'entrada és gratuïta.

També cal destacar que dins d'aquest programa la cantautora formenterera, Maria José Cardona, actuarà el pròxim dijous 7 de febrer a Barcelona al Harlem Jazz Club de Barcelona.

Per acabar el mes, la companyia Javier Aranda presenta a Formentera Vida, un espectacle de titelles per a nens a partir de 10 anys. L'obra combina moments plens de tendresa, tractats amb un humor elegant. L'espectacle ha estat guardonat amb premis com: Millor espectacle de Teatre Fira Internacional de teatre de Huesca, Premi al millor espectacle de petit format a Feten, Millor espectacle a la Fira de Titelles de Lleida, entre d'altres.

L'obra es podrà veure dissabte 23 de febrer a la Sala de Cultura (Cinema) i té un preu de 3 euros.

Març
I al mes de març arriba a Formentera Refugi, de la companyia eivissenca Clownidoscopio. Un espectacle sense paraules per a tota la família, on el duet format per David Novell i Monma Mingot utilitza els ingredients que millor domina —lirisme, enginy i jovialitat— amb les més acurades tècniques de clown, per a recrear una mirada aguda, delicada i intensa, per les relacions humanes.

L'espectacle es podrà veure el 9 de març a les 18.00 h a la Sala de Cultura Cinema i té un preu de 3 euros.

Per últim, a final de març a Formentera es representarà La Classe, de la companyia El Somni Produccions. La Classe planteja un viatge a través de la vida de dos amics, dos adolescents companys de pupitre als quals anirem seguint al llarg de tota la seva vida. Una obra que parla de molts de temes, tots ells presents en les nostres vides.

La Classe es podrà veure dissabte 30 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i té un preu de 5 euros.

Abril
El mes d'abril arriba a Formentera el segon dels concerts de Barnasants. Giorgio Conte i Joan Isaac presenten "Dues cultures, un sol mar". Les veus d'Isaac i Conte se sumen en aquests concerts especials per retre homenatge a la cançó d'autor italiana i catalana. Ho faran com si fossin dos mercaders venecians: intercanviant-se aquest material tan valuós que són les cançons. El Mediterrani els uneix i reuneix.

El concert es podrà veure el dissabte 13 d'abril a la Sala de Cultura (Cinema) i l'entrada és gratuïta.

Suport cultural
La consellera ha agraït el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics per a la difusió de les arts escèniques que ha fet possible la realització d’aquest programa que “esper que gaudeixin tots els formenterers i formentereres”.

Més articles...

Pàgina 1 de 40

Inici
Anterior
1

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera